Strategie!

Hoe begin ik er aan? Beleidsverklaring, waarden, SWOT, doelstellingen bepalen, werken met een
financiële managementrapportering , verbeteren van bedrijfsprocessen, ik moet innoveren en als
leider alles strategisch en helder communiceren naar medewerkers en stakeholders…

Kom luisteren en leer van top experten én van de andere deelnemers in een open communicatie.

Stap voor stap komen alle belangrijke, actuele thema's aan bod waarmee je zelf aan de slag kunt om je eigen bedrijfsstrategie (her) op te bouwen. 
​​​​​​​Meer nog naar het einde kan je je strategie spiegelen aan een team van topmanagers die als klankbord zullen meedenken aan de toekomst van je onderneming.

Programma :

29 oktober 2020             Strategie hoe begin ik eraan                                                                 
najaar 2021                        Marketingstrategie           
27 mei 2021                       Financiële rapportering: basis voor strategie-uitvoering    
17 juni 2021                       Organisatiestrategie     
1 juli 2021                            Strategisch Leiderschap                                              
2 september 2021          Innoveren in de KMO: hoe begin ik er aan?                   
30 september 2021       Strategisch Personeelsbeleid        
18 november 2021        Case en klankbordsessie:  Small meets big       
9 december 2021            Slotactiviteit 

 

Praktische info

locatie :     Bedrijvencentrum Wevelgem, Vlamingenstraat 4.
                        We kunnen er covid-19 proof werken !

prijs :          Dit traject kost 1095 € excl. BTW.

QP Consult is erkend dienstverlener in de pijler opleiding voor subsidie via de KMO Portefeuille. Hierdoor krijgt u 30% subsidie !

(*) als extra kan u een klankbordsessie (ca 2 à 3u) bestellen: tijdens deze sessie met 2 experten wordt uw strategie voor 2022 in de steigers gezet. Dit voor 800€ extra. (- 30%)

inschrijven :   plaatsen zijn beperkt 
                              tel   0495/52.72.01 of via mail : info@qpconsult.be

ann

Strategie : Hoe begin ik eraan ? 

Organisatie strategie

29 oktober 2020 en 17 juni 2021       Ann De Vlieger

Ann De Vlieger richtte in 2004 QP Consult op.  QP Consult is partner voor bedrijven die hun organisatie wensen te verbeteren en optimaliseren. Ann is experte in de begeleiding,  implementatie en auditering van (kwaliteits)zorgsystemen, Black Belt LEAN… maar meer nog, overtuigd dat een externe kijk op uw organisatie volgens de principes van GBV (*) heel wat verbeteringen kan opleveren.

Ann neemt de twee eerste sessies voor haar rekening waarbij we vanuit uw beleidsverklaring (missie, visie en waarden) strategieën zullen ontwikkelen voor uw bedrijfsorganisatie en voor uzelf.

*GBV = Gezond Boeren Verstand

vincent kint

Marketingstrategie

najaar 2021    Vincent Kint

Vincent Kint (Black and White Company) heeft ruime ervaring in de marketing. Zijn eigen aanpak vloeit voort uit zijn atypische carrière.
Vanuit de hulpverlening switchte hij immers 20 jaar geleden naar een eigen zaak. Met 13 enthousiaste medewerkers maakt hij straf werk van uw  communicatieaanpak. De essentie van je bedrijf haalt hij boven met een doorgedreven identiteitsstudie. Samen met zijn klant gaat hij op zoek naar het “waarom” van jouw bedrijf en wat de betekenis daarvan is voor jouw klanten. Waarom kiezen ze voor jou? Hoe breng je een persoonlijk verhaal op een digitale manier?
Leer alles over je digitale avatar en hoe je die in de markt zet, zodat je een maximale conversie bereikt. Na Vincent zijn passage heb je duidelijke inzichten verworven over je product of dienst in de markt
zetten, zowel offline als online.
De zin en onzin van het digitale tijdperk uitgelegd.

kristof

Financiële rapportering: basis voor strategie-uitvoering

27 mei 2021   Kristof De Vlieger

 

Kristof De Vlieger (46). Met zijn opleiding tot licentiaat TEW aan UGent en Master in Controllership aan Vlerick Management School deed hij aanvankelijk ervaring op bij twee grotere familiale kmo’s.  Momenteel is hij sinds 2004 in Menen zaakvoerder van Dux Belgium bv waarmee hij financieel en strategisch advies biedt aan bedrijven. Met Macs Report bv (2010) ontwikkelde hij een online financiële rapporteringstool.

Door zijn expertise zetelt hij persoonlijk in  diverse Raden van Advies bij ondernemingen in alle sectoren. Expert in controlling en financiële data. Met een vijftiental jaar ervaring begeleid ik KMO’s op vlak van controlling, budgettering en kostprijsberekening. Ik praat niet over cijfers, ik laat de cijfers praten. 

Met andere woorden: ik help jou en jouw onderneming de nodige besluiten en acties nemen, aan de hand van de cijfers. 

maertens

Innovatie en Strategie : iets voor mij ?

2 september 2021 - Philip Maertens

 

Innoveren is de zuurstof van je onderneming en daarom één van je belangrijkste strategische pijlers. Zijn het enkel de grote multinationals die de gouden  formule kennen of ligt dit ook, zonder dat we het goed beseffen, binnen ons handbereik. Zit innovatie in ons bloed of is innovatie een competentie, die moet aangeleerd worden? Is innovatie een strategie of een middel tot? Kom en ontdek wat innovatie is. 

Philip heeft een levenslange carrière bij Siemens achter de rug en zet alle opgedane ervaring als Vicepresident en Synergy Officer nu in om mensen en bedrijven op een hoger niveau te tillen. Om steun en zekerheid te bieden waar nodig. Een sparring partner te zijn voor het invullen van de onzekerheden van Managers in bestaande en nieuwe functies en van mensen die voor grotere uitdagingen staan. Dit gebeurt steeds vanuit een heel eenvoudige, pragmatische en gemakkelijk reproduceerbare aanpak waardoor de aangeboden structuren, systemen en processen zeer snel aangeleerd en overgenomen kunnen worden.

miguel

Strategisch Leiderschap

1 juli  2021 - Miguel Van Opbroeck

 

Miguel Van Opbroeck (Gent, 1964) is een ervaren leider met een lange carrière in diverse kleine en grote ondernemingen in België, maar ook internationaal.

Hij zweert bij het driehoeksmodel voor leiderschap: sturen, managen en coachen. Zijn passies zijn het sterker maken van medewerkers, strategie ontwikkeling en het continu verbeteren van bedrijfsprocessen.
Samen met u zal hij ontdekken hoe het driehoeksmodel voor leiderschap past in de dagelijkse uitdagingen van het ondernemerschap.

 

jan

Strategisch Personeelsbeleid

30 september 2021 - Jan Van Hooteghem

Jan brengt 30 jaar ervaring mee in personeelsbeleid. Het grootste deel van zijn loopbaan situeert zich in de voedingsgroep Vandemoortele.
Daarvoor werkte hij verschillende jaren bij Ford New Holland (nu CNH). In Vandemoortele was hij niet alleen Personeelsdirecteur (HR Director) maar maakte hij ook meer dan 20 jaar deel uit van de groepsdirectie : hierbij was hij, samen met de collega directeuren, mee verantwoordelijk voor het beleid op alle vlakken.

Sedert mid 2018 heeft hij zijn eigen bedrijf C-Focus opgericht. Hierbij adviseert, begeleidt en coacht Jan bedrijfsleiders van middelgrote en kleine organisaties. Zijn motto is ‘mensen maken het verschil’. Hierbij maakt het niet uit of je bedrijfsleider bent van een grote(re) of kleine onderneming.

De goede medewerkers aantrekken, behouden, ontwikkelen, motiveren en belonen zijn essentieel. Hierbij is het binden van de medewerker aan het bedrijf het startpunt: de ambiance, het product, de dienst, de samenwerking met collega’s, de leiding/eigenaar … kortom alles  waarvoor het bedrijf staat !
Zijn kijk vertrekt daarom steeds vanuit het belang van het bedrijf/bedrijfsleiding en neemt hij van daaruit de HR/personeeldimensie.

geert

Case en Klankbordsessie : SMALL MEETS BIG

18 november 2021 - Geert Roelens

Geert Roelens, burgerlijk ingenieur met een MBA aan de National University of Singapore, werkte 23 jaar voor Bekaert. In 2008 werd hij
Executive Vice President van Bekaert Steel Cord en lid van Bekaert Executive Group.

In 2011 werd hij CEO van Beaulieu International Group: 4300 werknemers en een omzet van 1.7 bio € 
Na 35 jaar internationale carrière besliste Geert om onafhankelijk consultant te worden om zijn kennis en ervaring in strategie en leiderschap, operationeel en commercieel, te delen met andere zaakvoerders van grote en kleine bedrijven. 
Op vandaag heeft hij zelf nog 2 bedrijven en is medebestuurder of lid van adviesraden bij meerdere bedrijven. (www.gspeak.be

Deze sessie biedt iedere deelnemer de kans om eigen bedrijfsuitdagingen te ‘sparren’ met Geert. ‘Hoe zou een ervaren manager mijn bedrijfsuitdagingen aanpakken’ Individuele sessies.