Wat doen we en wie zijn wij

QP Consult wil klanten advies en ondersteuning op maat aanbieden.
Klanten staan centraal in onze beleidsvoering en aanpak.

Klanten krijgen een klare kijk op de processen binnen hun bedrijf.

Opportuniteiten herkennen en ten volle benutten.
Risico’s ontdekken, analyseren en beperken.

Vanuit een pragmatische aanpak wil QP CONSULT dit realiseren door professioneel advies en  praktische begeleiding.  Het implementeren van het advies vormt een belangrijk onderdeel van de dienstverlening.

QP Consult werd in 2004 opgericht door ir. Ann De Vlieger. In 2010 vervoegde Herman Hillaert QP Consult.

ANN

ANN DE VLIEGER

WIE BEN JE ?

Ik ben een 15 jaar werkzaam geweest als Quality Manager bij verschillende toeleveranciers binnen de automotive sector. In deze functie heb ik alle aspecten van kwaliteitsmanagement uitgevoerd zowel interne kwaliteitsverbeteringen, kwaliteit naar klanten en leveranciers alsook het opzetten van verschillende zorg systemen zoals ISO 9001, ISO 14001 en IATF 16949. 

In 2004 heb ik QP Consult opgericht met als doel klanten inzicht te geven in hun processen en verbeteringen aan te reiken.

Binnen QP Consult ben ik nu reeds 15 jaar als zaakvoerder / senior consultant werkzaam. Mijn activiteiten zijn onder andere analyse en mapping van de bedrijfsprocessen, verbeterprojecten opzetten alsook opzetten van management systemen.  Dit in verschillende sectoren : IT, Textiel, Metaalverwerking (draaien, frezen, ….), dienstverlening, bouw, … Daarnaast verzorg ik ook de implementatie van de adviezen en geef in-house opleidingen rond opzetten van management systemen, problemsolving,

Ik ben gecertificeerd als Lead auditor QS9001;  Proces auditor VDA 6.3, Black Belt in Lean.

AANPAK

Aanpak coaching,  ik geloof sterk in samenwerking en overleg met betrokkenen (tot op de werkvloer)  voor het uitwerken van projecten.  Door het overleg zijn alle medewerkers meer betrokken en overtuigd van het belang van de wijziging. Ik wil samen met de betrokkenen verstaan wat uitgevoerd wordt en waarom, om zo te komen tot een efficiëntere manier van werken.

Ik probeer op een enthousiaste en gedreven manier de deelnemers te brengen tot nieuwe inzichten. Voor mij is het belangrijk dat opleidingen zeer interactief zijn met voldoende inbreng van cursisten want ik geloof sterk dat dit ook een belangrijk onderdeel is om kennis te verwerven.​​​​​​​​​​​​​​

herman

Herman Hillaert

Na m’n rechtenstudies ben ik bijna 20 jaar werkzaam geweest bij het toenmalige NCMV Zuid West Vlaanderen, later UNIZO.

Verantwoordelijk voor ziekenfonds en verzekeringen maar van in den beginne ook betrokken bij de ‘beweging’, heb ik er de kans gekregen om toch wel enkele duizenden ondernemers te hebben ontmoet… Ik leerde ondernemers kennen als klant, als lid, als deelnemer van de vele (info)activiteiten en netwerkevents, als voorvechters van zelfstandig ondernemen…. Via een passage bij UNIZO Internationaal kreeg ik de kans om ondernemers(organisaties) in Zuid Afrika, Mozambique en Malawi te begeleiden om te exporteren naar Vlaanderen.

Met deze ervaring lag het voor de hand dat ik QP Consult zou vervoegen om het KMO-klantenpotentieel aan boren:  ondernemers leren werken AAN hun zaak ipv enkel en alleen IN hun zaak,  ondernemers adviseren bij het continu verbeteren en optimaliseren van hun bedrijfsorganisatie…

Met deze kennis en ervaring durf ik te stellen dat ik ondernemen en ondernemers voél.

De perfecte basis om advies op maat te leveren aan onze klanten, ondernemers.